CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

KAKO FUNKCIONIRAJU RAZDJELNICI TOPLINE

Razdjelnike topline ne treba posebno podešavati, njihova ugradnja nije tehnički zahtjevna, no mora je obaviti ovlašteni distributer kako bi ispravno funkcionirali

Sustav praćenja potrošnje topline sastoji od dviju komponenta:
- Mjernog uređaja (razdjelnik topline): manja kutija s tehnologijom, koja mjeri promjenu topline uz sam radijator. Ugrađuje se na svaki radijator u stanu i praćenjem temperaturnih razlika, postignutih djelovanjem radijatora bilježi potrošenu toplinu.
- Koncentratora podataka: uređaj s programom koji skuplja podatke iz svih stanova i šalje ih u nadzorni centar gdje se vrši obračun.
Razdjelnike topline ne treba posebno podešavati i njihova ugradnja nije tehnički zahtjevna, no mora je obaviti ovlašteni distributer. Ako se ugradnja obavlja tijekom sezone grijanja, potrebno je u bloku isprazniti sustav grijanja. Na bazi iskustva većine europskih zemalja zaključeno je da je instalacija termostatskih setova veliki korak do smanjenja troškova za grijanje. Siemensova tehnologija omogućava da:
- Termostatsku glavu (koja omogućava da podesimo željenu temperaturu, bilježi temperaturu u prostoru i kad postigne određenu vrijednost) gasi radijator te ga opet otvara kad se temperatura snizi.
- Termostatski ventil koji u ravnoteži drži protok tople vode u radijator: ako je temperatura u prostoru viša od odabrane na termostatskoj glavi, ventil zatvara dotok vode u radijator, ako je niža, otvara vodu i radijator se opet zagrije.
Još više savjeta kako uštedjeti pomoću razdjelnika topline pronađite na specijalu Plati koliko potrošiš!

text preuzet sa portala 24sata.hr
VRH